maandag 26 februari 2007

Meer Avonturen , onderweg naar Abel Tasman



Hallo Allemaal, weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. Heb echt een supertocht gehad de laatste twee weken. Ben Na Dunedin richting central otago gefietst waar ik over de central Otago Rail Trail, 150 km gravel over een oude spoorlijn. Dit was erg mooi, echt wild west stijl want het is erg droog in Otago. Tijdje samen gefietst met twee fransen een zwitser en een duitser. Dit was erg gezellig. Ook een paar dagen alleen gefietst, dat schiet meestal wat meer op omdat je nooit hoeft te wachten en alles in je eigen tempo kunt fietsen. Na Alexandra een hele zware rit gehad van 150km over Lindis Pass, ik was echt kapot op het eind. Daarna richting mount cook vanaf de westkant, we hadden echt superweer en het uitzicht was simpelweg fenomenaal! Leuk waren ook de kea's dit zijn een soort papegaaien alleen erg aggresief, oppassen dus met eten en uitkijken voor je banden. Na mount cook werd het een paar dagen minder interessant, "boerenlandschap". Je raakt een beetje verwend door alle mooie dingen die je ziet! Gelukkig snel de bergen weer in en over Arthurs Pass, pittige tocht want er stond echt een niet normaal harde wind boven in de bergen, en dan ook nog flink klimmen. De downhill was wel de vetste van allemaal met stukken van 16%!!! Nu weer beetje aan de westkust en ga morgen richting Abel Tasman... Daar denk ik een paar dagen chillen op een wit zandstrandje! O ja, heb ook de eerste pech gehad, versleten banden enzo, de wegen zijn hier niet optimaal en het is vrij lastig om een goede band te vinden... Rij nu op een goedkope band, ben benieuwd hoe lang deze het houdt? Maar ja voor de rest valt het eigenlijk wel mee allemaal.....

Slope Point (zuidelijkste punt)- Otago Rail Trail - Lindis Pass - Mt Cook - Arthurs Pass - Kea, mn nieuwe favo-vogel

6 opmerkingen:

  1. ha die big brother !!!!!

    Ziet er erg mooi uit het landschap en jij natuurlijk ook !!!!
    Echt vet dat je het zo tof hebt leuk dat er zo veel mensen ook aan het fietsen zijn dat is wel gezellig.Heb je ook een 4 uurtje daar?

    hier is alles ook okidoki
    over een maandje moeten we verhuizen echt vet zin in maar het huis is nog niet af dus wordt eventjes kamperen in het nieuwe huis maar dat is wel lache ik mail je wel als ik wat tips ndig heb HIHI

    liefs je zusje
    over een

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oyo bazzz ziet er allemaal flex uit! Vind het wel jammer dat je er op mijn verjaardag niet bent :(! volgend jaar beter dan maar! Ik ben weer eens rijlessen aan het nemen, als je terug bent hoop ik eindelijk dat roze papiertje te hebben! chillse op het witte zand strand! ook de groetjes van Berber de digibeet die nooit internet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je ziet er goed uit man
    wat een mooie tocht zo te zien
    lust de vogel ook nootjes? kan je hem vangen en "braden" op het kampvuur.
    Goedkoop bandje kan je dan ook nog weer es goedkoop vervangen dus gewoon lekker kilometers blijven maken.

    Hardstikke fijn dat je het zo mooi heb.
    Is Bert eigenlijk nog alive of ligtie onder in de fietstas te rotten?
    Hij moet af en toe wel een luchtje scheppen hoor of is dat te gevaarlijk voor hem met de vogels.

    keep it up
    Paps

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi bas,
    je ziet er goed uit man,al helemaal weer in het noorden,daar zijn groene mosselen,lopen in abel tasman park,erg mooi moet dat zijn.
    eindelijk een bounty omgeving!!!!!!!
    in 1642 gooide abel tasman zijn anker uit, nu de golden bay,groninger was hij.
    geniet ervan je hebt de tijd!!!!!!!!!!
    hoeveel k.m. onder de wielen?
    hier is het vakantie,regen!
    eind deze week naar linde en sebas.
    liefs hermi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hé jongen;top fotoos,goed verhaal en
    wat lekker veel duitsers kom je tegen.Als je weer een nieuwe duitse fiets freund entgegnet,moet je hem eens een coupe cranberry aanbieden,weet je meteen waar z'n of haar grossmuti op vakantie gaat.
    Je leest het wel ik ben niet de enige die zich intreseert voor het lokale 4 uurtje we horen het wel.
    Als je straks op je witte strandje ligt te chillen,pas dan op voor zwarte defenders,want g.v.d.zoekt nog iemand voor in de keuken.

    haijeto da Bolûh en de meiden

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Bassie,
    Te gek man daar!! Supermooie foto's van de natuur en van jezelf, je ziet er goed uit!!
    Hoe is het eigenlijk met je razende reporter? Zie m niet meer op je foto's!
    Keep us posted en geniet nog ff...
    Kus Anneke

    BeantwoordenVerwijderen