zondag 13 december 2009

Vele bootjes en palmboomplantages

We zitten nu op Langkawi, een heel mooi eiland aan de westkust van Maleisie. De route hiernaartoe was bikkelen door de hitte. Maar ook avontuurlijk door de verschillende boottochtjes en overnachtingen.
Pankor island hebben we ook nog even aangedaan en de hellingen daar waren nogal pittig, maar wel een prachtige omgeving met veel ourwoud, apen, leguanen en backpackers met verhalen over hoeveel tequila ze wel niet kunnen drinken. De wegen door Maleisie zijn niet altijd even mooi, heel veel langgerekte palmboomplantages. Dus dat is gewoon doorstampen met de volle zon op je kop. Op een dag besloten we een zijweggetje te nemen naar een resort, deze bleek  gesloten maar we konden er wel overnachten. De kamer zat vol met vliegen dus we hebben maar in de open lucht geslapen. Erg mooi op zo'n verlaten plek, met veel onbekende oerwoudgeluiden. Doorgereis naar Butterworth over de highway en daar de boot gepakt naar Georgetown. Aardig stadje met veel koloniale gebouwen. Het hotel was goedkoop en gezellig, alleen beetje jammer dat de slechte band tot half twee 's nachts doorspeelde. Vroeg op voor de boot naar Langkawi. Vandaag daar een mooie dag gehad met  krokodillen en een paradijselijke waterval,  puur genot. Maleisie was echt de moeite waard, mensen zijn erg gastvrij en hulpvaardig, we kwamen zelfs achterop gereden door een jongen die ons flessen water kwam brengen!! Morgen naar Thailand dus we hebben ons maar even geschoren voor de douane.


Ellenlange palmplantages












Wakker worden op een verlaten resort











Ultiem chillen op Langkawi

Schnappi

8 opmerkingen:

  1. Hoi Mannen

    Jullie beginnen de smaak aardig te pakken te krijgen, op naar Thailand.

    Groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. schnappi happie??
    enggggg!!
    fijn voor jullie die waterval,volgende foto bas erop!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit.
    Leuk weer wat te lezen.
    Thailand wordt vast heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oeijoeijoeijoiejoie

    het ziet er daar allemaal geniaal heerlijk uit allemaal. ik zit hier te genieten van de verhalen! goeie zaak en mooi avontuur.

    groeten Jort

    spreuk van de dag;

    leef niet met de klok, maar met de tijd.

    goeie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He hallo,

    Kom ik zo ineens via via op deze site. Superleuk zeg en een heel avontuur. Dus een biertje in de branding zit er binnenkort niet in??

    Succes nog maar!!

    Groet Gersjon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi jongens!
    hebben jullie de kerstman al gespot?
    liefs hermi

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Bas, hier oma Klaasje. Ik vier kerst in Zuidhorn en Henriet liet mij even zien wat je allemaal aan het doen bent. Nou Bas, ik hoop dat het allemaal zo goed blijft gaan, het duurt nog een hele tijd voordat je het jaartje om hebt maar ik hoop dat het goed gaat. Dikke kus van oma Klaasje en pas goed op jezelf.
    Oma

    BeantwoordenVerwijderen