dinsdag 27 maart 2007

Is het nog GRAPPIG? @ Northland

Na pech met de fiets in Coromandel en het doorkruisen van het lelijke drukke Auckland nu aangekomen in Northland. Gisteren was echt afzien met fietsen en had een lekke band onderweg maar kon het snel fixen. Vandaag komt het met bakken uit de hemel maar moest toch op de fiets naar de volgende plek want in het gehucht waar ik kampeerde was geen winkel. Je moet toch wat eten... Ben echt doorweekt. Hoop cape reinga (meest noordelijke puntje) nog te halen maar hangt natuurlijk een beetje van het weer af... Morgen richting het grootste originele oerwoud met bomen van 3 tot 5 meter doorsnee dus dat moet wel vet worden. Groeten aan veel mensen, Bas

woensdag 21 maart 2007

Plaatjes van het Noordereiland

Zo, weer even wat foto's erop gezet. Denk dat ik nog even in Coromandel blijf want het is hier wel aangenaam met ourwoud enzo. Oerwoud is vet want het is een lekker zootje van vegetatie door elkaar en de geluiden zijn ook top. De zee is dichtbij dus dat is ook fijn. Lekker relaxen en genieten!

Afscheid zuidereiland op de boot, Een gehucht, Een hot spring in Rotorua, Bomen op een heuvel ergens in Coromandel, Road309 (oerwoudfietsen in Coromandel), Nog meer oerwoud...(Coromandel)













maandag 19 maart 2007

Via Rotorua naar Coromandel

Gegroet Lezers!
Ben nu in de Coromandel Peninsula. Rotorua met de vulkanische activiteiten was top maar stink daar wel heel erg naar zwavel! Het ging de laatste week allemaal niet zo snel want heb ongeveer 500 kilometer alleen maar tegenwind gehad, het was een "harde warme".... Niet zo fijn dus. Paar dagen flink last gehad van m'n linkerknie, dus korte dagafstanden gefietst en een beetje rust genomen. De Coromandel is wel erg mooi! Foto;s komen snel hoop ik, kan hier niet uploaden... Het weer is nog steeds heel mooi, wintertijd is ingegegaan dus het is hier nu vroeg donker ongeveer 1900uur. Het is wel vroeg licht dus in plaats van 7uur wordt ik nu om 6uur wakker. Weinig fietsers tegengekomen... Wel een echte Kiwi bruiloft meegemaakt! Dit was op een motorcamp dat eigenlijk gesloten was ivm de trouwerij van de dochter! Maar voor een eenzame fietser was nog wel een plekje en kon meeeten van het zeer luxueuze buffet met oester, mosselen vlees, champagne en alles wat daarbij hoort! Het feest ging tot diep in de nacht door! Was erg grappig om mee te maken en een soort gratis maori show gehad met Haka's en liederen! Erg warm welkom. Ga nu de rest van de dag een beetje chillen denk ik en m'n fiets even repareren want het begint een beetje te rammelen. Ben eigenlijk al veel te dicht in de buurt van Auckland, dus denk dat ik nog een "rondje om de noord" ga maken. Zit nu op 5200km. Thnx again voor alle reacties en tot snel!

zaterdag 10 maart 2007

NAPIER - NOORDEREILAND

Heb erg genoten van de prachtige strandjes in Abel Tasman. Laatste stuk op het zuidereiland erg rustig aan gedaan, was wel chill! De 7de ben ik overgevaren naar Wellington en ben nu in Napier aan de oostkust. Het is hier een stuk minder interessant dan op het zuidereiland. Hoop binnen een dag weer wat interessants te zien. Het is nu vooral flink doorfietsen over de highway om dit stuk zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Verder gaat alles prima, de campings zijn hier in ieder geval goedkoper.... Napier is trouwens wel aardig stadje, beetje art-deco. Ga nu doorfietsen want heb nog 45km te gaan... Laterzzzzz